Av de 13 allsvenska säsongerna har man mött AIK i 12.
   Här följer en summering av lagens samtliga möten i Sveriges högsta serie.

1933-08-06. AIK–GIF 4–2.
GIF:s mål: John Sand (0–1), Rickard "Fisken" Eriksson (2–2).
Det här är AIK-forwarden Jompa Nilssons match. Vid ställningen 2–2 tar han sig in i straffområdet och blir fälld i 76:e minuten. Geflespelarna – enligt Dagens Nyheter iförda trevliga dräkter – protesterar högljutt, men straffen, som ska ge 3
–2, är berättigad. Jompa Nilsson fastställer sedan slutresultatet till 4–2 med sitt andra mål för dagen och direkt efter matchen kastar han sig på tåget till Kristinehamn där han ska sälja knäckebröd åt Bergmans Enka, rapporterar DN.
   När åskådarna, som betalat en, två eller tre kronor för entrén, lämnar Stockholms stadion möts de av en obehaglig överraskning. Några ligister har skurit sönder däcken på deras bilar. DN efterlyser en parkeringspolis.

1933-08-27. GIF–AIK 2–1.
GIF:s mål: Gunnar Jansson (1–0), Rickard "Fisken" Eriksson (2–0).
Både DN och Stockholms-Tidningen rapporterar om en enorm press mot Geflemålet och att AIK har ren otur som inte får bättre utdelning. Matchens gigant är GIF:s Sven-Gösta Rahmberg som plockar bort Jompa Nilsson fullkomligt.

1934-08-05. AIK–GIF 2–2.
GIF:s mål: Holger Karlsson (0–1, 0–2).
Över 11 000 åskådare ser Gefle sno med sig en poäng, mycket tack vare hårt spel och till och med en del "tjuvhands", enligt DN. Redan i första halvlek smäller man på AIK:s Erik Ekblad så väldigt att han bryter högra vadbenet. Att Ekblad spelar nästan hela andra halvlek kan enbart förklaras med järnvilja – och klibbig linda.
   AIK satsar på långbollar över det robusta Gefleförsvaret, men 80 procent av bollarna är "fellagda" och forwardstaktiken är helt fel upplagd, enligt DN.

1934-09-30. GIF–AIK 1–4.
GIF:s mål: Gunnar Jansson.
GIF är ett lag som inte tappar koncepterna. Så skriver DN-signaturen Bewe efter matchen, som trots allt slutar med AIK-seger. Solnalaget bjuder på propagandafotboll och forwardarna Gustaf "Niggern" Johansson och Long-John Nilsson skördar stora framgångar.

1983-05-01. GIF–AIK 3–0.
GIF:s mål: Berra Hellman (1–0, 2–0), Pelle Olsson (3–0).
Bernt-Olof Hellman överlistar AIK:s målvakt Bernt Ljung två gånger och det blir för mycket för AIK, som är blekt. AIK-tränaren Rolf Zetterlund är förbannad i paus:
   – Vi spelade alldeles för korta bollar genomgående i den första halvleken, som var katastrofalt dålig från vår sida. Det går inte att bjuda ett sånt duktigt lag som Gefle på så mycket spelytor.
   GIF-forwarden Pelle Olsson, som gillar att kontra, ligger på rulle och hänger 3–0 när AIK går på offensiven i andra halvlek.

1983-08-07. AIK–GIF 5–0.
Man kan undra om inte Svenska Dagbladet felciterat GIF-tränaren Stefan Lundin, som inför matchen ska ha sagt:
   – Det är inte kul att möta AIK eftersom de spelar en tråkig och enformig fotboll.
   Hursomhelst får han äta upp tidningscitatet. AIK:s Ove Rübsamen, Thomas Johansson (tre mål) och Sven "Dala" Dahlkvist gör livet rejält surt för Arne Skalk i GIF-målet.

1984-05-29. AIK–GIF 2–0.
Gefle har tre lag efter sig i tabellen efter sju omgångar, men mot AIK är Solnalaget numret större. AIK gör mål med kvarten gången och kvarten kvar.

1984-09-22. GIF–AIK 0–0.
Gäsp.

2006-04-02. AIK–GIF 2–2.
GIF:s mål: Daniel Ytterbom (0–1), Kristen Viikmäe (2–2)
Makalösa 23 822 åskådare på Råsunda ser premiären i allsvenskan 2006. AIK-supportrar minns den uteblivna straffen i slutminuterna då Wilton Figueiredo fälls, Geflesupportrar minns estländske förvärvet Kristen Viikmäes kontringsmål till 2–2. I GD och AB blir rubriken förstås "Kristen frälste GIF".

2006-08-21. GIF–AIK 1–1.
GIF:s mål: Rene Makondele (1–1).
Gefle har slagit topplagen Malmö FF med 4–3 och IFK Göteborg med 1–0. Nu ställer man till det för en tredje guldkandidat, AIK. Vore det inte för Mathias Woxlins straffmiss vinner Gefle nog också matchen.

2007-06-18. GIF–AIK 0–0.
En match dränkt i såväl regn som målchanser. Vem som är närmast segern låter vi vara osagt.

2007-08-12. AIK–GIF 1–0.
Släkten är värst. Efter en hård press i mitten av första halvlek nickar förre Geflespelaren Patrik Karlsson in segermålet. Rene Makondele stöter in en boll i slutminuterna, men blir avvinkad för offside.

2008-04-27. GIF–AIK 0–1.
Gefle blir mållöst för fjärde matchen i rad och Pelle Olsson är orolig.
   – Vi behöver lite tur, säger han.
   Ivan Obolo nickar in matchens enda mål.

2008-09-28. AIK–GIF 1–1.
GIF:s mål: Hasse Berggren.
En insändarskribent i Gefle Dagblad menar att Gefle är sämst i Sverige på hörnor. Men här får man till det. Gamle Hasse Berggren fixar en viktig poäng efter en variant som man nött in på Andersbergs IP några dagar innan.

2009-05-25. GIF–AIK 1–0.
GIF:s mål: Hasse Berggren
Lantisarna från Gävle ställer till det för Stockholmslagen, skriver Aftonbladet, när GIF tar sin tionde poäng av tolv möjliga mot just Stockholmslag. Robert Laul kallar Pelle Olsson allsvenskans bästa tränare.

2009-10-17. AIK–GIF 1–0.
SVT rapporterar att Mattias Hugosson är en vägg, men med 20 minuter kvar hittar inhopparen Gabriel Özkan en öppning. Han får fri väg på sin kant då en skadad Hjalmar Öhagen, som signalerat för byte, inte kan försvara.

2010-04-11. GIF–AIK 1–0.
GIF:s mål: Alexander Gerndt.
Gerndt ratades av AIK, lånades ut till Sirius innan Gefle gav honom chansen. Mot AIK i april avgör han.
   – Jag är väl ett typexempel på vad lite självförtroende kan betyda, säger Gerndt till Aftonbladet efter matchen.

2010-10-16. AIK–GIF 2–0.
Den väldige kroatiske forwarden Goran Ljubojevic har inte gjort mål på sju raka matcher och är förbannad. Ljubojevic knockar Hugo när han stöter in en retur till 1–0, varpå han river ner målnätet i pur glädje.

2011-05-21. AIK–GIF 0–2.
GIF:s mål: Mikael Dahlberg (0–1, 0–2).
Mikael Dahlberg är tung, jobbig och effektiv i en av Gefles bästa allsvenska matcher i historien. Förklaringen: Pelle Olsson coachar för första gången i kostym.
   – Jag ville få till en förändring. Jag funderade på det i veckan och tänkte att 'nu jävlar kör jag i kostym', säger Pelle Olsson till Aftonbladet.

2011-07-17. GIF–AIK 0–3.
Inget lyckat läge att möta AIK, som kommer med fyra raka segrar i bagaget. Trots resultatet är Pelle Olsson nöjd.
   – Det blir 0–3 i en väldigt jämn match där vi var jäkligt bra, säger han efter matchen.

2012-04-26. GIF–AIK 0–1.
Ett formsvagt Gefle står emot AIK – i 52 sekunder. Sedan gör Celso Borges 1–0 på Strömvallen. GIF har därefter 89 minuter plus tillägg på sig att kvittera. Hur många skott man får iväg på mål? Noll.

2012-10-07. AIK–GIF 0–1.
GIF:s mål: Jakob Orlov.
Över 10 000 har kommit till Råsunda för att se AIK haka på i guldstriden. Gefle spelar ett lågt försvarsspel och drar ner tempot så fort man får chansen. På övertid nickar Jakob Orlov, till synes planenligt, in 1–0. Åskådarna som zoomas in på tv-sändningen har det där kräkfärdiga ansiktsuttrycket som bara Gefle IF kan framkalla.